Grey 50's Suit

Intention was to make a replica of Lilly Ann 50's suit with a slightly different cuffs.

Namjera je bila sašiti repliku kostima Lilly Ann iz 50tih sa malo drugačijim manđetama na rukavima.

I was going to take a photo of every step of making this suit, but I managed to take a single photo before start of sewing. Unfortunately, the time was tight.

Namjeravala sam slikati svaki korak izrade tog kostima pošto je kroj malo neuobičajen, ali nisam stigla dalje od jedne fotke napravljene prije početka šivanja. Bila sam na žalost u prevelikoj vremenskoj stisci.

Of course I do not have photos from the rehearsal but aside from photographing... the biggest problem was with what to submit the "umbrella" to keep their shape. I tried hard tulle and horsehair but nothing other than the basket with plastic corset bones did not keep the jacket in that form. 
I liked jacket as it was but without the basket, and even Ax was not thrilled with it. We concluded it would be best to eject the basket, to straighten jacket front, reduce the side hump slightly and leave the back as it was.

Naravno da nemam fotke s probe, ali na stranu sve to s fotkanjem...najveći problem bio je s čime podložiti taj "kišobran" da zadrži svoj oblik. Probala sam tvrdi til i henzl(ili plasten)...to je ona kruta tkanina napravljena od konjske dlake što se stavlja u revere muških sakoa, ali ništa drugo osim korpe od plastičnih šipki za korzete nije držalo sako u tom obliku.
Meni se je sviđao sako s tim krojem ali bez korpe s kojom ni Ax nije baš bila oduševljena. Zaključile smo da će biti najbolje izbaciti korpu, izravnati sako s prednje strane, bočno malo smanjiti izbočenje, a sa stražnje strane ostaviti kako je.
It turned out like this ...I forgot to say that the suit size is petite, EU 34, that's why suit can't be fully button up on a mannequin
Ispalo je ovako...I da, zaboravila sam reći da je kostim veličine 34 i zbog toga se ne može zakopčati na lutku koja je otprilike vel.38

Here it is, the model / Evo modela
Comments

  1. Ax ljepotica<3
    a sako je savršen!

    ReplyDelete
  2. pre preodlično! tako ženstveno.strukirano i s lijepim reverima...milina!


    inače, ovo čitanje slova i brojki prij eobjavljivanja me ubija..pola toga ne vidim :(

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sheer Lingerie

Burgundy Red with Black Lace Lingerie Set